23 september 2019
In
By
Nadiaenmerijnsouq
Dukkah is een Egyptisch specerijen-notenmengsel wat je eet met Arabisch brood of ander grof boerenbrood als ontbijt. Het is dus een beetje te vergelijken met wat za’atar is voor Libanon. Het wordt bijvoorbeeld ook gebruikt in andere (rijst)gerechten of bij traditionele kushari (een gerecht met
23 september 2019
In
By
Nadiaenmerijnsouq
Een friszuur bloemig poeder van het mediterrane sumakbesje. De smaak is fris-zurig (bijna als citroen), maar dan nog aromatischer. Lekker gestrooid over eitjes, hummus, labneh en in marinades of specerijenmengsel voor kip, groente, vlees en vis.
Ingrediënten
Gemalen sumakbesjes.
Kan sporen van noten en sesam bevatten.
23 september 2019
In
By
Nadiaenmerijnsouq
Wij houden van kruiden! Ras el hanout is een voorbeeld waarom we er zo fan van zijn: je kunt er alle kanten mee op! Slechts met een snufje kun je je hele gerecht omtoveren tot de smaken van 1001 nacht. Gebruik bijvoorbeeld in combinatie met
23 september 2019
In
By
Nadiaenmerijnsouq
Een heerlijk aromatisch geparfumeerd rozenwater van de damascener roos. Het is een 100% natuurlijke snelle smaakmaker. Lekker in limonades, toetjes, gebak, maar ook hartig in sauzen en stoofgerechten.
Probeer bijvoorbeeld eens deze prachtige fruitsalade met rozenwater.
Ingrediënten:
Destillaat van rozen en water.