Durum couscous met kip ras el hanout, venkel, wortel, meiknol amandel koriander
63
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-63,qode-social-login-1.1.2,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.0.6,woocommerce-no-js,select-theme-ver-5.1,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive,elementor-default

Durum couscous met kip ras el hanout, venkel, wortel, meiknol amandel koriander

2 uien
2 tenen knoflook
klein bosje koriander
olijfolie
4 kippenpoten
2 el ras el hanout Nadia & Merijn’s SOUQ
1 venkel
1 winterwortel
2-3 meiknolletjes
350 g couscous
notenolie of boter
100 g gare kikkererwten (pot, uitgelekt, of zelf gekookt)
3 el geroosterd amandelschaafsel

 

Proef de smaak van echte gestoomde couscous van de beste kwaliteit, die makkelijk en snel klaar is. Lekker traditioneel Marokkaans maar ook heerlijk als Mediterrane basis voor salades en groentegerechten. Combineert met alle smaken. Maak je couscous helemaal lekker en af met een scheutje olijfolie, arganolie of boter erdoor.

 

Hoe maak je het?

Dit is de klassieke middelfijne couscous met een perfecte fluffy korrel.

De snelle stoommethode (± 10 min.) voor 4 personen. Breng ruim water aan de kook in het onderste deel van een couscouspan (of pan met een zeef of stoommandje). Doe de couscous in een schaal, voeg een scheutje olijfolie en wat zout toe. Voeg 300 ml koud water toe. Meng goed met een garde. Schep de couscous in het bovenste gedeelte en stoom de couscous 10 min. Roer de korrels goed los met een garde. Meng olijfolie, notenolie of boter erdoor.

De traditionele stoommethode (± 30 min.)

Breng ruim water aan de kook in het onderste deel van een couscouspan (of pan met een zeef of stoommandje). Besprenkel 350 g couscous met 150 ml warm water, wat zout, 1 el (olijf)olie. Roer met een garde de korreltjes los. Schep de couscous in het bovenste gedeelte en stoom de couscous 10 min. Schep de couscous in een schaal, besprenkel weer met 50 ml water, roer de korrels los met garde. Schep terug in het bovenste gedeelte en stoom de couscous 20 min. Doe in een schaal, roer goed los met de garde. Meng zout, olijfolie of notenolie, of boter erdoor. Eet smakelijk, bismilla!

 

Client

Brand & Co.

Category

Gerechten