Zalvige hummus met oregano
21624
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-21624,qode-social-login-1.1.2,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.0.6,woocommerce-no-js,select-theme-ver-5.1,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive,elementor-default

Zalvige hummus met oregano

1 pot kikkererwten, afgespoeld,  of 250 g vers gekookte geweekte kikkererwten
citroensap
1 1/2 potje tahina Nadia & Merijn’s SOUQ

½ klein teentje knoflook
2 el pijnboompitjes
olijfolie
verse oregano
flatbread Nadia & Merijn’s SOUQ

Mix de gare kikkererwten fijn in een keukenmachine of met de staafmixer met een scheut water, citroensap, flink wat tahina, de knoflook en wat zout: het moet heel smeuïg en glad worden. Laat de machine dus lang draaien. Proef of er nog meer citroensap of zout bij moet. Frituur de pijnboompitjes in wat olie goudbruin. Verdeel de hummus mooi over een bord, besprenkel met olijfolie, pijnboompitjes en bestrooi met wat verse oregano of peterselie.  

 

 

Aantal personen

2

Category

Gerechten