Moutabal van aubergine
66
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-66,qode-social-login-1.1.2,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.0.6,woocommerce-no-js,select-theme-ver-5.1,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive,elementor-default

Moutabal van aubergine

Ingrediënten:

  • 1 flinke aubergine
  • 2 el yoghurt
  • ½ potje tahina Nadia & Merijn’s SOUQ
  • zout
  • olijfolie
  • handje granaatappelpitjes
  • ½ el sumak Nadia & Merijn’s SOUQ

 

Bereidingswijze:

Gril de aubergine in je gasvlam of op de bbq of in een hete oven tot de schil zwart
blakert en het vruchtvlees helemaal zacht is. Snijd voorzichtig open en schep met een
lepel het vruchtvlees eruit. Pureer met een staafmixer fijn en meng al roerende goed de
yoghurt en tahina erdoor, breng op smaak met zout. Strijk mooi glad over een bordje,
besprenkel met olijfolie en bestrooi met granaatappelpitjes.

Aantal personen

2-4

Category

Gerechten