Recepten
Parelcouscous met granaatappelmelasse
Rummaniyeh – Palestijns stoofgerecht
Lahme bi ajeen- turkse pizza gehakt
Lahme bi ajeen oesterzwamgehakt
Lahme bi ajeen uiengehakt
Lahme bi ajeen paprikapasta
Zalm uit oven met marinade rozenharissa
Kabeljauw met tarator
Traybake wortel, halloumi en za’atarsesam-dressing
Harira met ras el hanout pitabroodjes
Couscous met geroosterde venkel met saffraan
Labneh met rozenharissa
Kippendijen met barberries
Aardappel gegrild & salsa verde met gekonfijte citroen
Baharat Balletjes
Barbars Avocadosmoothie met ricotta en yoghurt
Belboula
Belboula gerstcouscous vegetarisch
Bietentahinadip
Bittere chocoladetaart met rozenspijs
Bloemkoolcouscous met gekonfijte citroen en pijnboompitjes, peterselie
Bolognese met salie
Couscous salade met granaatappelpitjes
Dadelballetjes met sesam en kardemon
Viscouscous met aardappel, wortel en spinazie
Vissoep met sofregit tomatensaus
Wijnbladeren gevuld met lamsgehakt en rijst
Dukkah dip met rauwkost en platbrood
Dukkahboter met dipradijsjes
Eitjes met peterselie-korianderolie en gemasseerde sumak-uien
Falafelballetjes
Fijngesneden spruitjessalade met Libanese bloemkoolmix
Flatbread man’ouche
Labneh met granaatappelmelasse, za’atar
Fruitsalade met rozenwater
Gebakken gnocchi met zwarte knoflookparmezaan boter
Gefrituurde bloemkoolroosjes met tarator tahinasaus
Gekonfijte citroenkip met ras al hanout
Gekonfijte kippendijen
Geplette aardappel met Aleppo peper en citroen
Geroosterde aubergine, paprika met tomaat
Geroosterde regenboogwortels op kurkumayoghurt met dukkah
Geroosterde spruitjes met za’atar en knoflook
Gevulde aubergine
Gevulde druivenbladeren met granaatappel barberry druivenbulghur
Gevulde pittige aardappels met oranjebloesemwater
Gouden turmeric aardappels met knoflook en pul biber
Groene Bloemkoolcouscous
Halloumi met bietjes salade met granaatappelmelasse, oregano, lenteui
Harissa Dipsaus
Hummus met Baharat uien
Hummus musabbaha
Kardemomkebab met sumak en groene kruiden
Kipgehaktballetjes
Kipgehaktburgertjes met verse oregano en witte bonen
Kippendijen met gekonfijte citroen, groene olijven en ras el hanout
Kipvleugeltjes met kipkruidenmix met tahinadip
Klassieke Couscous
Knolderijsteaks met baharat en zwarte knoflookdip
Knolselderijkipburgertjes
Koningsoesterzwamkebab
Koshari
Kruidige salade met zeekraal
Kurkuma latte met rozenwater, kaneel & kardemom
Kurkuma-linzensoep
Labne naturel
Lamsspiesjes met kurkuma
Libanese bloemkool
Linzen salade met gebakken ui en koriander
Linzenburgers met falafel specerijenmix
Maroc style spinazie
Maroc worteltjes
Marokkaanse gehaktballetjes in chunky tomatensaus
Marokkaanse hutspot
Mediterrane gehaktballetjes met rijstpilaf
Midden Oosterse Snijbonen in tomatensaus
Midden-Oosterse Groente
Moutabal van aubergine
Onze Kisir
Parelcouscous harissa
Parelcouscous met barberries
Parelcouscous met kaneel-uien en piment
Parelcouscous met sperziebonen met couscous klassieke specerijen
Pistache Semolinacake
Pita falafel
Pompoensoep met koriander-hazelnoottopping
Roergebakken broccoli met knoflook, ansjovis en Aleppo peper
Rozen Barberry Gin
Rozenlimonade met citroen
Rul vegan gehakt met chunky tomatensaus
Salade Fattoush
Shakshuka
Shakshuka met spinazie en halloumi
Shawarma met kippendijen of oesterzwammen, ui, kruiden en tahina
Snelle lahmacun – Turkse pizza
Snelle muhammara
Snijbonen met ansjovis sumak dressing
Soepige lauwwarme linzen met gepocheerd eitje
Spinazie frittata met ui en shakshuka specerijen
Spinazie salade
Spruitjes-uishawarma met sinaasappeltahina en munt
Tajine met groene groenten
Tajine met spitskool, pompoen & wortel
Tajine met wortel, venkel, aardappel en garnalen
Tomaat met toum
Tomaten-pastasoep
Tritt met ras el hanoutkip
Tunesische radijssalade
Turkse Kebab met dipsaus
Turkse kebab-burgers met paprika en peterselie
Vega couscous met tomaat, wortel, bleekselderij, venkel en spinazie
Wortelsalade met getoast korianderzaad
Zalvige hummus
Za’atar eitjes
Za’atar-knoflook kippendijen
Zoete aardappel met dukkah
Wortelsoep met kikkererwten