4 personen, 15 minuten
Fijngesneden spruitjessalade met Libanese bloemkoolmix
Zo lekker zijn spruitjes! Wij hebben de spruit eens even flink een Midden Oosterse metamorfose laten ondergaan. Roosteren, schaven, fijn snijden, marineren, husselen.
Ingrediënten
4 personen
Olijfolie
naar smaak
Zout
naar smaak
SOUQ Barberries
2 el
SOUQ Libanese bloemkool
2 el
Citroen (sap & rasp)
1/2
Peterselie
1 bos
Spruitjes
500 g
Bereidingswijze
Stap 1: Snijd de spruitjes in hele dunne plakjes of schaaf op de mandoline. Snijd de peterselie heel fijn.
Stap 2: Meng de spruitjes met de peterselie, citroensap, rasp, mix voor Libanese bloemkool, wat zout, een gulle scheut olijfolie en de barberries. Hussel goed om. Lekker bij gegrilde kip of vis of bij een vegaburger.
Ook lekker met
Parelcouscous harissa
NAAR RECEPT
Geroosterde aubergine, paprika met tomaat
NAAR RECEPT