4 personen, 30 minuten
Gevulde aubergine
We zeggen het vaker, maar ook voor dit gerecht geldt dat je het vlees absoluut niet zult missen. Het gerecht zou niet misstaan als hoofdonderdeel van een vleesloze mezzetafel
Ingrediënten
4 personen
Bereidingswijze
Stap 1: Pel de uien en rasp ze fijn. Meng de ui in een kom met de bulghur. Hak de walnoten fijn. Ris de blaadjes van de takjes munt en snijd ze fijn.
Stap 2: Meng de walnoten, munt, tomatenpasta, gedroogde munt en naar smaak wat isot biber en zout door het bulghurmengsel. Voeg een flinke scheut olijfolie toe en meng tot een smeuïg geheel.
Stap 3: Verhit de oven tot de hoogste stand. Halveer de aubergines in de lengte en schep het vruchtvlees eruit (bewaar het voor in een soep of stoof).
Stap 4: Vul de aubergines met het bulghurmengsel en bedruppel met wat olie. Bestrooi met wat zout en isot biber en laat ze in het midden van de oven goudbruin en gaar worden.
Stap 5: Sprenkel er voor het serveren nog wat olijfolie over en bestrooi met wat verse muntblaadjes. Lekker met een dot romige yoghurt
Ook lekker met
Kippendijen met barberries
NAAR RECEPT
Kardemomkebab met sumak en groene kruiden
NAAR RECEPT
Gerelateerde producten
Za'atar
NAAR PRODUCT