Selecteer een pagina

4 personen, 60 minuten

Gevulde druivenbladeren met granaatappel barberry druivenbulghur

Als je zelf druivenbladeren in je tuin hebt, blancheer ze dan in zout water en gebruik ze direct, of voor dit recept kun je ze zelfs gewoon rauw gebruiken.

Ingrediënten

4 personen

Druivenbladeren
30 stk
Rijpe tomaten
2 stk
Fijne bulghur
100 g
Zwarte druiven
Trosje
Peterselie
1/2 bos
Granaatappelmelasse
4 el
Frisgroene olijfolie
4 el
Barberries
4 el
Zwarte peper
naar smaak
Zoutvlokken
naar smaak

Bereidingswijze

Stap 1: Maak de druivenbladeren klaar voor gebruik: verse blaadjes hoef je alleen maar te wassen en drogen. Voor ingemaakte bladeren is soms alleen afspoelen al genoeg en andere moet je eerst even weken in schoon warm water en het water net zo vaak wisselen totdat ze niet meer te zout smaken.

Stap 2: Was de tomaten en snijd ze fijn. Meng ze in een kom met de bulghur. Snijd de druiven in kleine stukjes. Was de peterselie en snijd hem fijn.

Stap 3: Meng de druiven, peterselie, melasse, olijfolie en barberry’s door de bulghur.

Stap 4: Breng op smaak met flink wat versgemalen zwarte peper en wat zout.

Stap 5: Schep een theelepel vulling op elk druivenblad en rol ze strak op. Lekker met een dip van granaatappelmelasse aangemaakt met wat olijfolie, peper en zout.