Selecteer een pagina

4 personen, 60 minuten

Gevulde pittige aardappels met oranjebloesemwater

Hoewel Houriya ons waarschuwde dat ze niets in huis had, stond de hele keuken in no time vol met ingrediënten. En de tafel een paar uur later vol met heerlijke gerechten. Deze aardappels zijn bijzonder door het oranjebloesemwater. Om te maken bewerkelijk, maar je wordt beloond

Ingrediënten

4 personen

Oranjebloesemwater
naar smaak
Knoflook
1 teen
Ui
1 stk
Olijfolie
100 ml
Volkoren bloem
naar smaak
Losgeklopte eieren
2 stk
Gemberpoeder
1 el
Laos
1/2 el
Kaneel
1 el / 2 tl
Kurkuma
1 el / 1 tl
Pittige paprikapoeder
1 el
Paprikapasta
2 el
Tomatenpuree
4 el
Lamsgehakt
750 g
Lente ui
1 bos
Peper
naar smaak
Zout
naar smaak
Grote aardappels vastkokend
5 stk

Bereidingswijze

Stap 1: Schil de aardappels en snijd ze in dikke plakken. Snijd elke plak horizontaal driekwart in, zodat een inkeping ontstaat. Leg ze in een kom met ruim koud water en veel zout. Laat minstens 1 uur weken, zodat ze soepel worden en open gaan staan; je kunt ze nu makkelijk vullen.

Stap 2: Snijd de lente-ui fijn en meng met het gehakt, 2 eetlepels tomatenpuree, de paprikapasta, het paprikapoeder, 1 eetlepel kurkuma, 1 eetlepel kaneel, de laos, het gemberpoeder en zout en peper naar smaak.

Stap 3: Klop in een diep bord de eieren los met 1 eetlepel water en 1 theelepel kaneel.

Stap 4: Strooi in een ander bord wat bloem. Schep in elke ingekeepte aardappel een lepel gehaktvulling en druk die met je vingers goed aan. Vul op deze manier alle aardappels.

Stap 5: Haal ze door het losgeklopte ei en wentel ze door de bloem. Verhit een flinke laag olie in een koekenpan en bak de aardappels rondom goudbruin.

Stap 6: Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Snijd voor de saus de ui en knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een pan, bak de ui, knoflook, resterende tomatenpuree, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel kaneel en wat peper en zout 5 minuten op laag vuur.

Stap 7: Voeg 3 dl water toe, breng aan de kook en laat 10 minuten inkoken.

Stap 8: Schenk de saus in een grote, lage ovenschaal; leg de gebakken, gevulde aardappels er in een enkele laag op.

Stap 9: Besprenkel rijkelijk met oranjebloesemwater en bak de aardappels in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar. Haal halverwege de schaal uit de oven en keer de aardappels.