4 personen, 30 minuten
Kippendijen met gekonfijte citroen, groene olijven en ras el hanout
Kippendijen met gekonfijte citroen, groene olijven en ras el hanout
Ingrediënten
4 personen
Bereidingswijze
Stap 1: Wrijf 8 kippendijen in met 2 el ras el hanout en wat zout, 1 el fijngesneden koriander en olijfolie.
Stap 2: Meng 150 g groene olijven met 1 gekonfijte citroen in reepjes, pulp verwijderd.
Stap 3: Snijd 6 sjalotten in lengte halve ringen, en 2 teentjes knoflook in plakjes.
Stap 4: Snijd 2 grote vleestomaten in plakken, verdeel 1 kg geschilde aardappel in parten erover, verdeel de uien en knoflook erover. Schenk een scheutje water erbij.
Stap 5: Verdeel de gemarineerde stukken kip over de aardappel. Rooster de kip gaar in 30-35 min.
Stap 6: Verdeel de olijven met citroen erover en bestrooi met 50 g gefrituurde amandelen.