Selecteer een pagina

4 personen, 30 minuten

Kippendijen met gekonfijte citroen, groene olijven en ras el hanout

Kippendijen met gekonfijte citroen, groene olijven en ras el hanout

Ingrediënten

4 personen

Kippendijen
8 stk
SOUQ Ras el Hanout
2 el
Zout
naar smaak
Fijngesneden verse koriander
1 el
Olijfolie
om in te bakken
Groene olijven
150 g
SOUQ Gekonfijte Citroen
1 stk
Sjalotten
6 stk
Knoflooktenen
2 stk
Grote vleestomaten
2 stk
Geschilde aardappel
1 kg
Amandelen
50 g

Bereidingswijze

Stap 1: Wrijf 8 kippendijen in met 2 el ras el hanout en wat zout, 1 el fijngesneden koriander en olijfolie.

Stap 2: Meng 150 g groene olijven met 1 gekonfijte citroen in reepjes, pulp verwijderd.

Stap 3: Snijd 6 sjalotten in lengte halve ringen, en 2 teentjes knoflook in plakjes.

Stap 4: Snijd 2 grote vleestomaten in plakken, verdeel 1 kg geschilde aardappel in parten erover, verdeel de uien en knoflook erover. Schenk een scheutje water erbij.

Stap 5: Verdeel de gemarineerde stukken kip over de aardappel. Rooster de kip gaar in 30-35 min.

Stap 6: Verdeel de olijven met citroen erover en bestrooi met 50 g gefrituurde amandelen.