Selecteer een pagina

4 personen, 30 minuten

Kurkuma-linzensoep

Kurkuma-linzensoep met gouden yoghurt en gebakken uien

Ingrediënten

4 personen

Grote uien
2 stk
Knoflooktenen
2 stk
Olijfolie
naar smaak
SOUQ Kurkuma
1 el + snufje
Rode linzen
250 ml
Water
750 ml
Zout
naar smaak
Peper
naar smaak
Yoghurt
3 el

Bereidingswijze

Stap 1: Snijd 1 grote ui en 2 teentjes knoflook fijn.

Stap 2: Bak zachtjes 10 min. in een flinke scheut olijfolie. Voeg 1 el kurkuma toe.

Stap 3: Voeg 250 ml rode linzen, 750 ml water, zout en peper naar smaak toe en kook de soep gaar in 15 min.

Stap 4: Snijd 1 grote ui in halve ringen en bak al omscheppende in een flinke scheut olijfolie helemaal diepbruin in 15 min.

Stap 5: Roer de yoghurt los met een snufje kurkuma. Serveer de soep met een lik gouden yoghurt en wat gebakken uien erop.