4 personen, 30 minuten
Kurkuma-linzensoep
Kurkuma-linzensoep met gouden yoghurt en gebakken uien
Ingrediënten
4 personen
Grote uien
2 stk
Knoflooktenen
2 stk
Olijfolie
naar smaak
SOUQ Kurkuma
1 el + snufje
Rode linzen
250 ml
Water
750 ml
Zout
naar smaak
Peper
naar smaak
Yoghurt
3 el
Bereidingswijze
Stap 1: Snijd 1 grote ui en 2 teentjes knoflook fijn.
Stap 2: Bak zachtjes 10 min. in een flinke scheut olijfolie. Voeg 1 el kurkuma toe.
Stap 3: Voeg 250 ml rode linzen, 750 ml water, zout en peper naar smaak toe en kook de soep gaar in 15 min.
Stap 4: Snijd 1 grote ui in halve ringen en bak al omscheppende in een flinke scheut olijfolie helemaal diepbruin in 15 min.
Stap 5: Roer de yoghurt los met een snufje kurkuma. Serveer de soep met een lik gouden yoghurt en wat gebakken uien erop.