Selecteer een pagina

4 personen, 30 minuten

Libanese bloemkool

Libanese bloemkool

Ingrediënten

4 personen

Verse koriander
1/2 bos
Verse peterselie
1/2 bos
Olijfolie
naar smaak
Zout
naar smaak
SOUQ Specerijenmix voor Libanese Bloemkool
1-2 el
Bloemkool
1 stk

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 190°C. Wrijf de bloemkool in met een mix van 1-2 el specerijenmix voor Libanese bloemkool met wat fijn zout. Besprenkel met olijfolie en masseer goed in.

Stap 2: Na het voorverwarmen de hele bloemkool ongeveer 40-60 minuten in de oven op 190 graden. Na 40 minuten checken of de bloemkool niet te snel verkleurt, anders de bloemkool met zilverfolie te bedekken voor de laatste 20 minuten!

Tip: Het beste is ook om de tip op te volgen: eerst de bloemkool 10 minuten in kokend water garen, zodat je zeker weet dat de bloemkool zacht en gaar is wanneer je h uit de oven haalt!

Stap 3: Snijd ½ bos peterselie en koriander fijn en meng met flink wat olijfolie en zout. Schep royaal over de bloemkool heen. Bestrooi met nog wat specerijenmix voor Libanese bloemkool.