Selecteer een pagina

4 personen, 60 minuten

Marokkaanse hutspot

Smeuïge hutspot met wortel, uien en gehaktballetjes

Ingrediënten

4 personen

SOUQ Komijnpoeder
1 el
SOUQ tomatensaus met harissa
1 potje
Ei
1 stk
Broodkruim of paneermeel
2 el
Knoflook
2 teentjes
Koriander
1 bosje
Winterwortel
400 g
Kruimige aardappel
300 g
Uien
3 stk
Gehakt
400 g
SOUQ mix Marokkaanse gehaktballetjes
2 el

Bereidingswijze

Stap 1: Schil en snijd de winterwortel en aardappel in blokjes. Snijd de uien fijn. Doe alles in een pan met ruim water en zout en kook gaar in 15 min.

Stap 2: Giet af en meng het komijnpoeder erdoor en een flinke scheut olijfolie, breng op smaak met zout.

Stap 3: Doe het gehakt in een kom, voeg de mix voor Marokkaanse gehaktballetjes toe, snijd de koriander fijn en voeg toe en rasp de knoflook erboven. Voeg het broodkruim of paneermeel en het ei toe. Meng het gehakt goed, breng op smaak met zout en peper en vorm mooie balletjes.

Stap 4: Bak de gehaktballetjes in wat olie goudbruin in 5-10 min. Verhit de tomatensaus met harissa met een scheutje water 5 min. en voeg de gehaktballetjes toe.

Stap 5: Serveer de hutspot met de gehaktballetjes in de saus ernaast.