Selecteer een pagina

4 personen, 30 minuten

Mediterrane gehaktballetjes met rijstpilaf

Mediterrane gehaktballetjes met rijstpilaf

Ingrediënten

4 personen

Uien
3 stk
Knoflook
4 teentjes
Vers gehakte rozemarijnblaadjes
2 el
SOUQ Mediterrane Gehaktmix
1 el
Gehakt
250 g
Zout
naar smaak
Olijfolie
naar smaak
Paprikapoeder
1/2 el
Risotto rijst
300 g
Fijngesneden verse peterselie
2 el
Polpa of gepelde tomaten uit blik
400 g

Bereidingswijze

Stap 1: Rasp 1 ui en 2 tenen knoflook en meng met 1 el vers gehakte rozemarijnblaadjes en 1 el mediterrane gehaktmix door 250 g gehakt, breng op smaak met zout. Vorm balletjes van het gehakt.

Stap 2: Snijd 2 uien fijn en pel 2 tenen knoflook en bak in een flinke laag olijfolie op laag vuur. Voeg ½ el paprikapoeder toe.

Stap 3: Voeg 1 blik polpa of gepelde tomaten toe en 1 el fijngehakte verse rozemarijn. Voeg 300 g risottorijst toe. Voeg 2 blikken water toe en stoof beetgaar in 15-20 min. Roer af en toe. Breng op smaak met zout.

Stap 4: Bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur goudbruin in 10 min. in olie

Stap 5: Meng 2 el fijngesneden peterselie door de rijst. Besprenkel met nog wat olijfolie en schep de balletjes erop.