
4 personen, 30 minuten
Moutabal van aubergine
Moutabal van aubergine – easy auberginedip
Ingrediënten
4 personen
Aubergine
1 stk
Yoghurt
2 el
SOUQ tahina Nadia & Merijn's
1-2 portje
Zout
naar smaak
Olijfolie
naar smaak
Granaatappelpitjes
handje
SOUQ Sumak
1/2 el
Bereidingswijze
Stap 1: Gril de aubergine in je gasvlam of op de bbq of in een hete oven tot de schil zwart blakert en het vruchtvlees helemaal zacht is.
Stap 2: Snijd voorzichtig open en schep met een lepel het vruchtvlees eruit.
Stap 3: Pureer met een staafmixer fijn en meng al roerende goed de yoghurt en tahina erdoor, breng op smaak met zout.
Stap 4: Strijk mooi glad over een bordje, besprenkel met olijfolie en bestrooi met granaatappelpitjes.
