Selecteer een pagina

4 personen, 30 minuten

Parelcouscous harissa

Moghrabieh (parelcoucous) komt oorspronkelijk uit Libanon en het Midden-Oosten en de naam betekent ‘couscous’ uit de Mahgreb. Het zit tussen couscous en pasta in. Onze Libanese Mohgrabieh wordt traditioneel in de Noord-Libanese stad Tripoli gegeten met kikkererwten, uien soms kip of ander vlees, op smaak gebracht met piment, kaneel en karwij.

Ingrediënten

4 personen

Risopasta, parelcouscous of andere kleine pasta
300 g
Olijfolie
naar smaak
Koriander
1/2 bosje
SOUQ harissa gekonfijte citroen
1/2 potje

Bereidingswijze

Stap 1: Kook de parelcoucous beetgaar in gezouten water. Laat uitlekken.

Stap 2: Snijd de uien in kleine blokjes. Bak in wat olijfolie op laag vuur 10 min.

Stap 3: Snijd de koriander heel fijn. Voeg de koriander toe aan de uien, voeg nu ook de harissa toe en de pasta en evt. een scheutje water.

Stap 4: Roer goed door, laat even doorwarmen en breng evt. nog op smaak met wat zout of nog wat extra harissa. Lekker bij gegrilde merquez worstjes.

Souq is verkrijgbaar bij de volgende winkels: