![Parelcouscous harissa](https://www.nadiaenmerijnsouq.nl/wp-content/uploads/2024/03/Parelcouscous-harissa.jpg)
4 personen, 30 minuten
Parelcouscous harissa
Moghrabieh (parelcoucous) komt oorspronkelijk uit Libanon en het Midden-Oosten en de naam betekent ‘couscous’ uit de Mahgreb. Het zit tussen couscous en pasta in. Onze Libanese Mohgrabieh wordt traditioneel in de Noord-Libanese stad Tripoli gegeten met kikkererwten, uien soms kip of ander vlees, op smaak gebracht met piment, kaneel en karwij.
Ingrediënten
4 personen
Bereidingswijze
Stap 1: Kook de parelcoucous beetgaar in gezouten water. Laat uitlekken.
Stap 2: Snijd de uien in kleine blokjes. Bak in wat olijfolie op laag vuur 10 min.
Stap 3: Snijd de koriander heel fijn. Voeg de koriander toe aan de uien, voeg nu ook de harissa toe en de pasta en evt. een scheutje water.
Stap 4: Roer goed door, laat even doorwarmen en breng evt. nog op smaak met wat zout of nog wat extra harissa. Lekker bij gegrilde merquez worstjes.
![pomegranate](https://www.nadiaenmerijnsouq.nl/wp-content/uploads/2024/03/pomegranate.png)
Souq is verkrijgbaar bij de volgende winkels: