Selecteer een pagina

4 personen, 30 minuten

Parelcouscous harissa

Moghrabieh (parelcoucous) komt oorspronkelijk uit Libanon en het Midden-Oosten en de naam betekent ‘couscous’ uit de Mahgreb. Het zit tussen couscous en pasta in. Onze Libanese Mohgrabieh wordt traditioneel in de Noord-Libanese stad Tripoli gegeten met kikkererwten, uien soms kip of ander vlees, op smaak gebracht met piment, kaneel en karwij.

Ingrediënten

4 personen

Risopasta, parelcouscous of andere kleine pasta
300 g
Olijfolie
naar smaak
Koriander
1/2 bosje
SOUQ harissa gekonfijte citroen
1/2 potje

Bereidingswijze

Stap 1: Kook de parelcoucous beetgaar in gezouten water. Laat uitlekken.

Stap 2: Snijd de uien in kleine blokjes. Bak in wat olijfolie op laag vuur 10 min.

Stap 3: Snijd de koriander heel fijn. Voeg de koriander toe aan de uien, voeg nu ook de harissa toe en de pasta en evt. een scheutje water.

Stap 4: Roer goed door, laat even doorwarmen en breng evt. nog op smaak met wat zout of nog wat extra harissa. Lekker bij gegrilde merquez worstjes.