Selecteer een pagina

4 personen, 30 minuten

Parelcouscous met sperziebonen met couscous klassieke specerijen

Moghrabieh of parelcouscous komt oorspronkelijk uit Libanon en het Midden – Ossten en de naam betekent ‘couscous uit Maghreb’. Deze parelcouscous is gemaakt van durum tarwe. Gevormd tot mooie parels met een rulle structuur: ideaal om smaak en saus op te nemen. het zit tussen couscous en pasta in.

  • Parelcouscous uit Libanon
  • Gemaakt van durum tarwe
  • Breng simpel op smaak met onze harissa of gebruik eens in soepen
  • Geschikt voor vegetariers / veganisten

Ingrediënten

4 personen

Olijfolie
naar eigen hoeveelheid
SOUQ mix couscous klassiek
2 el
SOUQ parelcoucous
300 g
Sperziebonen
500 g
Uien
3 stk

Bereidingswijze

Stap 1: Snijd de uien in halve ringen en bak zachtjes in een flinke scheut olijfolie 10 minuten.

Stap 2: Voeg na 5 minuten de mix voor couscous klassiek toe. Kook de parelcouscous in gezouten water beetgaar in 15 min.

Stap 3: Voeg na 10 min. de sperziebonen toe aan de pan en kook mee.

Stap 4: Giet af en meng door het uimengsel in de pan hussel goed om en breng op smaak met zout en peper.