4 personen, 30 minuten
Pompoensoep met koriander-hazelnoottopping
Ingrediënten
4 personen
Uien
2 stk
Hazelnoten
50 g
SOUQ Ras el Hanout
1 el
Pompoenstukjes
600 g
SOUQ Korianderzaad
2-3 el
Heet water
1 l
Sinaasappel
1 stk
Zout
naar smaak
Knoflook
2 teentjes
Olijfolie
naar smaak
Bereidingswijze
Stap 1: Snijd 2 uien en 2 teentjes knoflook fijn. Bak zachtjes in een flinke scheut olijfolie 10 min. Voeg 1 el ras el hanout, 600 g pompoenstukjes en 1 l heet water toe. Kook gaar en pureer de soep.
Stap 2: Maal 50 g hazelnoten fijn met 2-3 el korianderzaad. Rooster goudbruin in een droge koekenpan. Meng er rasp van 1 sinaasappel doorheen.
Stap 3: Breng soep op smaak met zout, bestrooi met wat koriander-hazelnoot topping en druppel er wat olijfolie over.