Selecteer een pagina

10 personen, 0 minuten

Rozen Barberry Gin

Natuurlijk is een goede gin op zich al lekker, met een kleine toets jeneverbes. Maar soms wil je gewoon een extra kruidige Arabische toets. Laat de gin dan trekken met lekkere smaakmakers. Wij geven hier een aanzet maar als jij liever andere specerijen wilt gebruiken, be our guest!

 

Ingrediënten

4 personen

Gin
1 fles - 700 ml
Barberry
2 el
Rozenknopjes
2 el
Schil biologische sinaasappel
1/2 stk
Rozenmarijn
1 takje

Bereidingswijze

Stap 1: Doe de gin met de barberry’s, rozenknopjes, sinaasappelschil en het takje rozemarijn in een luchtdicht afsluitbare fles.

Stap 2:  Laat de drank een paar uurtjes tot een paar dagen op een donkere koele plek infuseren (intrekken). Schud de fles enkele keren per dag. Proef of de gin naar je smaak is. Lekker? Zeef de op smaak gebrachte gin terug in zijn originele fles of in een andere afsluitbare fles.

Stap 3: Serveer de gin puur of met wat ijs en/of ijswater

 

Ook lekker met

Koh Thai rijstvellen

Bietentahinadip

NAAR RECEPT

Koh Thai rijstvellen

Flatbread man’ouche

NAAR RECEPT

Gerelateerde producten