Selecteer een pagina

4 personen, 45 minuten

Snelle lahmacun – Turkse pizza

 

Ingrediënten

4 personen

SOUQ mix Marokkaanse gehaktballetjes
2 el
Olijfolie
eigen hoeveelheid
SOUQ Specerijenmix Shawarma
1 el
SOUQ Pitabrood
eigen hoeveelheid
Olijfolie
eigen hoeveelheid
SOUQ Tahina
eigen hoeveelheid
Peterselie
1 bosje
Paprika's rood of geel
1-2 stk
Knoflook
3 teentjes
Lamsgehakt of ander gehakt
500 g

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng 500 g gehakt naar keuze met 3 eetlepels Turkse kebab of Marokkaanse Gehaktballetjes specerijenmix en wat zout naar smaak.

Stap 2: Pel en snijd 3 teentjes knoflook fijn. Snijd naar smaak 1-2 paprika’s of pepers fijn. Was en snijd een bosje peterselie fijn. Meng alles goed door het gehakt, voeg een scheutje olijfolie toe en kneed er goed door.

Stap 3: Bestrijk 4-6 pitabroodjes met een dun laagje van het gehaktmengsel en bak in een hete oven goudbruin en gaar, ongeveer 20 minuten. Rooster eventueel wat tomaten, uien en pepers mee.

Stap 3: Serveer besprenkeld met wat losgeroerde tahina en fijngesneden peterselie.