Selecteer een pagina

4 personen, 45 minuten

Tajine met wortel, venkel, aardappel en garnalen

Ingrediënten

4 personen

Diepvriesgarnalen of gamba's, gepeld
450 g
Koriander
1 bos
SOUQ komijnpoeder
1 el
SOUQ mix tajine
2 el
Uien
2 stk
Knoflook
4 teentjes
Venkel
1 stk
Winterwortel
1 stk
Vastkokende aardappels
2-3 stk

Bereidingswijze

Stap 1: Schil de aardappels en snijd in grove stukken. Schil en snijd de winterwortel in grove stukken. Snijd de venkel in grove stukken. Snijd de knoflook in plakjes en snijd de uien in halve ringen. Verhit een scheut olijfolie in een braadpan of tajine en bak 10 min.

Stap 2: Voeg na 5 min. 1 el mix voor tajine toe en het komijnpoeder. Voeg de aardappel, wortel en venkel toe, schep om met wat zout.

Stap 3: Voeg een scheutje water toe, doe de deksel op de tajine of braadpan en gaar 25 min. op laag vuur. Als je een braadpan gebruikt kun je iets meer water toevoegen, echt een laagje, want dan heb je meer vocht nodig om alles gaat te krijgen. Een tajine werkt anders door de conische deksel.

Stap 4: Snijd de koriander fijn. Meng de garnalen met de laatste el specerijenmix, wat zout en olie. Voeg toe samen met de koriander toe na 25 min. en gaar nog 5-10 minuten tot net gaar.

 

Ook lekker met

Koh Thai rijstvellen

Harissa Dipsaus

NAAR RECEPT

Koh Thai rijstvellen

Falafelballetjes

NAAR RECEPT

Gerelateerde producten