4 personen, 20 minuten
Tomaat met toum
Toum? Dat is dus knoflook in het Arabisch. Ze bedoelen er meestel een soort aioli mee, van alleen fijngestampte knoflook met citroensap, milde olie en zout. Zoek voor dit recept de mooiste, wildste tomaten die je kunt vinden op boerenmarkten of bij de boer. Eigenlijk het liefst in de zomer als de tomaten je weer toelachen. Liefst ook gekke soorten en kleuren!
Heb je geen arak in huis, koop dan Turkse rake of anders ‘gewoon’ pastis bij de slijter. Pastis komt namelijk uit dezelfde familie van anijslikeuren en is daarom een waardige vervanger.
Ingrediënten
4 personen
Bereidingswijze
Stap 1: Snijd de tomaten in dikke plakken. Bestrooi ze met zout en sumak en besprenkel met wat arak , rake of pastis.
Stap 2: Stamp de knoflook in een vijzel met wat zout helemaal fijn, voeg het citroensap toe en meng tot het een heel fijne emulsie is.
Stap 3: Voeg nu beetje bij beetje de olie toe en blijf roerend stampen tot het fijne aioli-achtige massa is: toum dus!
Schep de toum lekker ruig over de tomaten. Zalig!
Ook lekker met
Parelcouscous harissa
NAAR RECEPT
Baharat Balletjes
NAAR RECEPT
Kipvleugeltjes met kipkruidenmix met tahinadip
NAAR RECEPT