Selecteer een pagina

2-4 personen, 30-60 minuten

Traybake wortel, halloumi en za’atarsesam-dressing

Traybake – wortel, kikkerwten, prei, knoflook, halloumi en za’atarsesam-dressing

Ingrediënten

4 personen

Sesamzaad
50 g
Knoflook
4 tenen
Olijfolie
eigen hoeveelheid
Kikkererwten
1/2 pot 400 g
Regenboogwortels
500 g
Preien
2 stk
Halloumi
1 stuk
SOUQ Za'atar
1 bakje

Bereidingswijze

Stap 1:  Rooster het sesamzaad goudbruin en snijd de knoflook fijn.
Stap 2: Spoel de kikkererwten en laat uitlekken. Verhit de oven voor op 200 C.
Stap 3: Schil de wortels en verdeel over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en wat zout. Bak ze 15 min.
Stap 4: Halveer de prei en meng met wat olijfolie, zout en verdeel ook over de bakplaat, samen met de kikkererwten en knoflook.
Stap 5: Snijd de halloumi in plakken en verdeel eroverheen. Bak nog 15-20 min. totdat alles goudbruin en gaar is.
Stap 5: Meng de za’atar met het sesamzaad en een flinke scheut olijfolie en wat zout. Besprenkel de traybake gul met de za’atarsesamdressing. Eet met flatbread en een lekkere salade.

 

Gerelateerde producten

Koh Thai rijstvellen

Za'atar

NAAR PRODUCT