Selecteer een pagina

4 personen, 30 minuten

Turkse Kebab met dipsaus

Turkse Kebab aan een spies of platte burgers. Alles kan met kebab!

Ingrediënten

4 personen

Gerookt paprikapoeder zoet
3 el
SOUQ Marokkaanse gehaktballetjes specerijenmix
1 el
Verse peterseliejnpoeder
1 bos
Sjalot
1 stk
Gehakt
400 g

Bereidingswijze

Stap 1: Snijd 2 teentjes knoflook en 1 bosje peterselie fijn.

Stap 2: Meng 400 g gehakt met de knoflook, peterselie, 2 el specerijenmix voor Turkse Kebab of Marokkaanse gehaktballetjes en 3 eetlepels zoete paprikapasta of poeder. Mix fijn en vorm er 4 platte burgers van. Of vorm steeds om een spies heen een platte kebab van het gehakt; je knijpt het als het ware eromheen.

Stap 3: Grill of bak de platte kebab tot ze gaar en goudbruin zijn aan elke kant, kan op de BBQ.

Stap 4: Maak de harissa dip met 1 of 2 eetlepels harissa naar keuze. Voeg de yoghurt toe en strooi een halve eetlepel Sumak over de dip.

Stap 4: Serveer met gegrilde pepers, platbrood en bestrooi met wat fijngesneden lente-ui.

 

Ook lekker met

Koh Thai rijstvellen

Koshari

EXPLORE

Gerelateerde producten