Selecteer een pagina

4 personen, 45 minuten

Aardappel gegrild & salsa verde met gekonfijte citroen

Deze gegrilde aardappels zijn een grote hit bij familie en vrienden. We hebben ze leren maken bij families in Libanon, die ze bereiden op de kachel die tevens functioneert als oven en fornuis. Het is een simpel gerecht. Het resultaat is een geblakerde aardappel die nog een beetje knapperig is. En dat is heerlijk! De salsa verde met gekonfijte citroen heeft zichzelf erbij uitgenodigd.

 

Ingrediënten

4 personen

Rasp van citroen
1 stk
Gekonfijte citroen
1/2 stk
Koriander
1 bos
Munt
1/2 bos
Basilicum
1 bos
Verse peterselie
1 bos
Grote aardappels
6 stk
Knoflook
1 teentje
Frisgroene olijfolie
2 dl
Zout
naar smaak

Bereidingswijze

Stap 1: Snijd de aardappels ongeschild in de lengte in plakken.

Stap 2: Verhit een droge koekenpan en rooster de aardappels om en om enkele minuten tot ze bruine blaren krijgen, maar niet helemaal gaar zijn; ze moeten een beetje knapperig blijven.

Stap 3: Pluk de kruiden. Verwijder het vruchtvlees van de gekonfijte citroen en snijd de schil in ragfijne reepjes.

Stap 4: Pureer met een staafmixer de kruiden, de gekonfijte citroen, de citroenrasp, de knoflook en de olijfolie en breng op smaak met zoiut.

Stap 5: Serveer de aardappels met de salsa verde