Selecteer een pagina

4-6 personen, 30 minuten

Harira met ras el hanout pitabroodjes

Ingrediënten

4 personen

Gepelde tomaten
1 blik
Ui
1 stk
Verse gember
1 stukje
Bladselderij
1 bos
Verse koriander
1 bosje
Verse peterselie
1 bosje
Olijfolie
4 el
SOUQ Ras el hanout
2 1/2 el
Peper & zout
naar smaak
Tomatenpuree
2 el
Linzen
50 g
Rijst
50 g
Gekookte kikkererwten
50 g
Pitabroodjes
2-4 stk

Bereidingswijze

Stap 1: Pureer ½ l water met de tomaten met de gepelde en grofgesneden ui en gember. Was en snijd de verse kruiden grof en pureer deze met ½ l water fijn.

Stap 2: Breng in een soeppan het tomatenmengsel met het kruidenmengsel, de olie, 2 el ras el hanout, wat zout en peper, tomatenpuree en de linzen aan de kook.

Stap 3: Kook de soep in ca. 20 minuten gaar, voeg de rijst en kikkererwten toe en kook ze in een paar minuten gaar.

Stap 4: Bestrijk ondertussen de broodjes met wat ras en hanout en wat olie. Bak goudbruin en knapperig.
Serveer de harira met de ras el hanoutbroodjes.

 

Gerelateerde producten

Koh Thai rijstvellen

Ras el hanout

NAAR PRODUCT