4 personen, 30 minuten
Hummus met Baharat uien
Ingrediënten
4 personen
Olijfolie
naar smaak
Griekse yoghurt
naar smaak
Platte peterselie
takjes
Flatbreads
2 stk
SOUQ sumak
1/2 el
SOUQ baharat
1/2 el
Uien
4 stk
Hummus
naar smaak
Bereidingswijze
Stap 1: Maak de harissa dip met 1 of 2 eetlepels harissa naar keuze. Voeg de yoghurt toe en strooi een halve eetlepel Sumak over de dip.
Stap 2: Snijd de uien in halve ringen.
Stap 3: Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak de uien in 10-15 min. goudbruin en zacht, voeg de baharat toe en wat zout.
Stap 4: Spreid de hummus uit over een grote platte schaal. Verdeel de uien erover, bestrooi met wat sumak en besprenkel met nog wat olijfolie.
Ook lekker met nog wat verse peterselie erover en gebakken amandelen. Lekker met flatbread.
Ook lekker met
Zalvige hummus
NAAR RECEPT
Linzenburgers met falafel specerijenmix
NAAR RECEPT
Bolognese met salie
NAAR RECEPT