Selecteer een pagina

6 personen, 30 minuten

Kruidige salade met zeekraal

Explosie van smaken en super lekker! Deze salade met kruidige kruiden, zoutige zeekraal, heftige friszuur-zoete dressing, pittige kaas. Heerlijk bij geroosterd vlees of vis. En ideaal als groene verleider op de mezze tafel.

Ingrediënten

4 personen

Dille⁠
1 bos
Munt
1/2 bos
Frisgroene olijfolie
4 dl
SOUQ⁠ granaatappelmelasse
300 g
SOUQ⁠ sumak
4 el
Knoflook⁠
1 teentje
Granaatappel⁠
1 stk
Verse oregano
1 bos
Peterselie⁠
1 bos
Kropsla⁠
1 stk
Rucola⁠
75 g
Zeekraal
1 bakje
Witte turkse kaas
200 g

Bereidingswijze

Stap 1: Pel de granaatappel: snijd het kroontje eruit en breek ⁠de granaatappel open door je duimen erin te zetten. ⁠Pel de pitjes en zorg dat de witte velletjes niet ⁠meekomen. ⁠

Stap 2: Pureer met een staafmixer de knoflook, ⁠sumak, granaatappelmelasse en olie tot een dikke ⁠dressing.⁠

Stap 3: Haal de blaadjes van de kruiden los en scheur de grote ⁠blaadjes wat kleiner. ⁠Haal de slablaadjes los en scheur ⁠ze wat kleiner. ⁠Meng de kruiden met drieikwart van ⁠de granaatappelpitjes, de slablaadjes, de rucola en de ⁠zeekraal in een grote kom of schaal.

Stap 4: Verkruimel de witte ⁠kaas erover (of trek de kaas in dunne draadjes en verdeel ⁠erover), bestrooi met de rest van de granaatappelpitjes en druppel er wat dressing over. Geef de rest van de ⁠dressing er apart bij om zelf naar smaak toe te voegen.⁠

Gerelateerde producten