6 personen, 30 minuten
Kruidige salade met zeekraal
Explosie van smaken en super lekker! Deze salade met kruidige kruiden, zoutige zeekraal, heftige friszuur-zoete dressing, pittige kaas. Heerlijk bij geroosterd vlees of vis. En ideaal als groene verleider op de mezze tafel.
Ingrediënten
4 personen
Bereidingswijze
Stap 1: Pel de granaatappel: snijd het kroontje eruit en breek de granaatappel open door je duimen erin te zetten. Pel de pitjes en zorg dat de witte velletjes niet meekomen.
Stap 2: Pureer met een staafmixer de knoflook, sumak, granaatappelmelasse en olie tot een dikke dressing.
Stap 3: Haal de blaadjes van de kruiden los en scheur de grote blaadjes wat kleiner. Haal de slablaadjes los en scheur ze wat kleiner. Meng de kruiden met drieikwart van de granaatappelpitjes, de slablaadjes, de rucola en de zeekraal in een grote kom of schaal.
Stap 4: Verkruimel de witte kaas erover (of trek de kaas in dunne draadjes en verdeel erover), bestrooi met de rest van de granaatappelpitjes en druppel er wat dressing over. Geef de rest van de dressing er apart bij om zelf naar smaak toe te voegen.
Ook lekker met
Kipvleugeltjes met kipkruidenmix met tahinadip
NAAR RECEPT
Kippendijen met barberries
NAAR RECEPT