Selecteer een pagina

4 personen, 60 minuten

Viscouscous met aardappel, wortel en spinazie

Deze couscous is bereid met wortel, spinazie en heerlijke gemarineerde heek.

Ingrediënten

4 personen

Grote uien
2 stk
Couscous
250 g
Zout
naar smaak
Olijfolie
om in te bakken
Harissa
4 el
Heekfilet
2 stk
Knoflook
4 teentjes
Tomatenpuree Mutti Pulpa
1 blikje
Saffraan
6 draadjes
Paprikapoeder
1 el
Komijn
1/2 el
Peterselie
2 bosjes
Vastkokende aardappels
4 stk
Worteltjes
1 bos
Wilde spinazie
1 kg

Bereidingswijze

Stap 1: Marineer de heekfilet met of zonder huid (msc gecertificeerd) in 3 eetlepels harissa, een scheutje olie en wat zout.

Stap 2: Maak de couscous volgens het recept gaar.

Stap 3: Snijd intussen de uien en de knoflook fijn.

Stap 4: Verhit een flinke scheut olie in een grote soeppan. Voeg de uien en knoflook toe en bak ze in 15 minuten op laag vuur glazig. Voeg tomatenpuree, saffraanwater, paprikapoeder en komijn toe. Bak even mee. Doe er vervolgens circa 1½ liter water, 1 bos peterselie en wat zout bij, breng aan de kook.

Stap 4: Snijd de aardappels in partjes en voeg ze toe. Voeg na 10 minuten de in de lengte gehalveerde worteltjes toe en kook de groente in de bouillon in circa 10 minuten beetgaar. Verwijder de blaadjes van de bos peterselie. Doe de vis erbij en pocheer die in 10 minuten op laag vuur gaar. Schep de vis uit de bouillon en houd warm. Hak de spinazie en de tweede bos peterselie grof en voeg toe aan de bouillon; kook kort mee. Breng de bouillon eventueel verder op smaak. Schep de warme couscous in een grote, diepe schaal, schenk er met een soeplepel wat bouillon over en schep de groenten en de vis erop. Serveer de rest van de bouillon in een aparte kom er als saus bij. Serveer met wat – in een laagje olie gefrituurde – hete groene pepertjes.

Ook lekker met

Koh Thai rijstvellen

Kurkuma-linzensoep

NAAR RECEPT

Gerelateerde producten