Selecteer een pagina

4 personen, 45 minuten

Vissoep met sofregit tomatensaus

Deze Spaanse vissoep hebben wij gemaakt met Arabische ingredienten, zoals paprikapasta (homemade) en korianderzaad in de picada. Dit is een pasta van gestampte hazelnoten of amandelen met knoflook en pimenton.

Ingrediënten

4 personen

MSC gecertificeerd bij de visboer
kokkel 500 g
Uien
2 stk
Paprikapasta
4 el
Milde olijfolie
om in te bakken
Tomatenpuree
2 el
Schil citroen
1 stk
Korianderzaad
2 el
Peterselie
1 bos
Heek MSC
400 g
Amandelen
100 g
Knoflook
1 teentjes
Korianderzaad
1 el
Frisgroene olijfolie
eigen hoeveelheid
Zout
naar smaak

Bereidingswijze

Stap 1: Doe de kokkels in een bak met koud water. Snijd de uien in halve ringen.

Stap 2: Verhit een klinke scheut olijfolie en bak de uien zachtjes circa 5 minuten.

Stap 3: Voeg de paprika pasta en tomatenpuree toe en bak nog 10 minuten op laag vuur. Voeg dan de plakjes citroenschil, 1 eetlepel korianderzaad, de stelen van de peterselie, wat zout en 1 liter water toe en kook de soep circa 10 minuten in de soep op laag vuur.

Stap 4: Voeg dan de moten van de vis toe en gaar ze circa 10 minuten in de soep op laag vuur.

Stap 5: Spoel de kokkels na met koud water en voeg ze 5 minuten na de vis toe aan de soep.

Stap 6: Stamp de amandelen fijn met de knoflook, het peterselieblad, 1 eetlepel korianderzaad, wat zout en een scheut frisgroene olijfolie.

Stap 7: Roer de picada door de soep en serveer.

Ook lekker met

Gerelateerde producten