Selecteer een pagina

4 personen, 30 minuten

Wortelsoep met kikkererwten met zwarte knoflook peterselie-dukkah-olie

Ingrediënten

4 personen

Uien
2 stk
Knoflook
2 tenen
Olijfolie
150 ml
Winterwortels
6 stk
Kikererwten
1 pot
Zwarte knoflook
4 tenen
Fijngesneden peterselie
3 el
Knoflook
1/2 teentje
SOUQ Dukkah
1 bakje

Bereidingswijze

Stap 1: Snijd de uien en knoflook fijn.

Stap 2: Verhit een flinke scheut olijfolie en bak ze in 10 min. zacht

Stap 3: Snijd de wortels in stukken en voeg toe samen met 1- 1,5 liter water. Kook in 25 min. zacht en pureer glad of laat een beetje grof. Voeg de uitgelekte afgespoelde kikkererwten toe.

Stap 4: Meng in de kom van je staafmixer de zwarte knoflook, peterselie, knoflook en 150 ml olijfolie en mix tot een fijne olie. Roer de dukkah erdoor en breng verder op smaak met zout.

Stap 5: Schep/druppel de zwarte knoflook peterselieolie in de soep en geef de rest erbij.

 

Gerelateerde producten

Koh Thai rijstvellen

Dukkah

NAAR PRODUCT