Selecteer een pagina

4 personen, 25 minuten

Groene Bloemkoolcouscous

Deze bloemkoolcouscous is ooit geboren in Batroun in Libanon, bij gebrek aan andere ingrediënten. Naast de bloemkool waren er de heerlijke Batrounie-citroenen en de fameuze langwerpige Libanese pijnboompitjes. Daarna heeft de bloemkoolcouscous al eens in Delicious gestaan, en nu hebben we er weer een nieuwe twist aan gegeven, gewoon omdat hij zo lekker is: met heel veel peterselie en sinaasappelrasp. Tegenwoordig kun je geraspte bloemkool kant en klaar kopen, maar zelf raspen is ook geen werk.

Ingrediënten

4 personen

Grote bloemkool
1 stk
Peterselie
2 bosjes
Citroen
1 stk
Pijnboompitjes
75 g
Milde olijfolie
naar smaak
Frisgroene olijfolie
naar smaak
Zout
naar smaak
Sinaasappel
1 stk

Bereidingswijze

Stap 1: Verdeel de bloemkool in 4 parten en rasp ze op een fijne rasp tot een fijne ‘couscous’. Snijd de peterselie heel fijn.

Stap 2: Rasp de schil van de citroen en de sinaasappel en pers ze daarna uit.

Stap 3: Meng de peterselie en het citrusrasp door de bloemkoolcouscous. Frituur de pijnboompitjes in een flinke laag milde olijfolie goudbruin, laat uitlekken en afkoelen en hak fijn.

Stap 4: Breng de bloemkoolcouscous goed op smaak met citroen- en sinaasappelsap, zout en veel frisgroene olijfolie. Meng vlak voor het serveren de pijnboompitjes erdoor.