Selecteer een pagina

4 personen, 60 minuten

Rummaniyeh:
Palestijns stoofgerecht

Palestijns stoofgerecht met groene linzen, aubergine, tahina, komijn & granaatappelpitjes en melasse

Ingrediënten

4 personen

Bruine of groene linzen
250 g
Aubergines
1 stk
Olijfolie
Naar smaak
Komijnpoeder
1 el
Knoflook
4 tenen
Groene peper
1 stk
Granaatappel pitjes
1 stk
SOUQ Tahina
100 g
SOUQ Granaatappelmelasse
1 stk
Peterselie fijngesneden
2-3 el

Bereidingswijze

Stap 1: Kook de linzen in gezouten water gaar in 25 min.

Stap 2: Snijd de aubergine in stukken bestrooi met zout. Verhit wat olijfolie en bak de aubergine goudbruin en zacht rondom. Voeg het komijnpoeder toe.

Stap 3: Snijd de knoflook en groene peper fijn. Verhit wat olijfolie en bak het peperknoflookmengsel goudbruin

Stap 4: Meng de linzen met de aubergine, tahina, granaatappelpitjes, olijfolie en breng op smaak met zout.
Stap 5: Verdeel over een schaal, verdeel het peperknoflookmengsel erover, nog wat granaatappelpitjes en bestrooi met de peterselie.

 

Gerelateerde producten

Koh Thai rijstvellen

Tahina

NAAR PRODUCT

Koh Thai rijstvellen

Granaatappelmelasse

NAAR PRODUCT