4 personen, 60 minuten
Rummaniyeh:
Palestijns stoofgerecht
Palestijns stoofgerecht met groene linzen, aubergine, tahina, komijn & granaatappelpitjes en melasse
Ingrediënten
4 personen
Bruine of groene linzen
250 g
Aubergines
1 stk
Olijfolie
Naar smaak
Komijnpoeder
1 el
Knoflook
4 tenen
Groene peper
1 stk
Granaatappel pitjes
1 stk
SOUQ Tahina
100 g
SOUQ Granaatappelmelasse
1 stk
Peterselie fijngesneden
2-3 el
Bereidingswijze
Stap 1: Kook de linzen in gezouten water gaar in 25 min.
Stap 2: Snijd de aubergine in stukken bestrooi met zout. Verhit wat olijfolie en bak de aubergine goudbruin en zacht rondom. Voeg het komijnpoeder toe.
Stap 3: Snijd de knoflook en groene peper fijn. Verhit wat olijfolie en bak het peperknoflookmengsel goudbruin
Stap 4: Meng de linzen met de aubergine, tahina, granaatappelpitjes, olijfolie en breng op smaak met zout.
Stap 5: Verdeel over een schaal, verdeel het peperknoflookmengsel erover, nog wat granaatappelpitjes en bestrooi met de peterselie.
Gerelateerde producten
Tahina
NAAR PRODUCT
–
Granaatappelmelasse
NAAR PRODUCT