Selecteer een pagina

4 personen, 30 minuten

Shakshuka met spinazie en halloumi

Wie kent shakshuka tegenwoordig niet? Met onze heerlijke geurige mix van komijn, karwij, knoflook, zoet paprikapoeder en milde Aleppopeper smaakt het ineens precies zoals het moet zijn: een kruidig aromatisch comfort eigerecht dat vanuit Tunesie in het Midden-Oosten belandde en nu hier helemaal ingeburgerd raakt.

Ingrediënten

4 personen

SOUQ Flatbread
$8
Eieren
3-4 stk
Halloumi
225 g
SOUQ Milde Harissa
1 potje
Olijfolie
om te bakken
Spinazie
150 g
Knoflook
2 teentjes
Trostomaten
4 stk
SOUQ Mix Shakshuka
1-2 el

Bereidingswijze

Stap 1: Verhit een scheutje olijfolie en bak hierin de fijngesneden knoflook. Voeg daarna 4 kleine trostomaten, 1 tot 2 el SOUQ Shakshuka mix, 150 g spinazie en 1 potje milde harissa of 1 blik tomaten toe. Bak en roer ongeveer 10 min.

Stap 2: Snijd de halloumi in plakjes en bak apart in de koekenpan goudbruin.

Stap 3: Warm de saus op middelhoog vuur en verdeel de halloumi erover, breek 3 of 4 eieren boven de pan, laat de eieren stollen en serveer met flatbread.

 

Ook lekker met

Koh Thai rijstvellen

Salade Fattoush

Knapperige salade met crunchy flatbread en verse kruiden

Koh Thai rijstvellen

Midden-Oosterse Groente

Veggies rule the world!

Gerelateerde producten

Koh Thai rijstvellen

Milde Harissa

Mild pittig door geroosterde pepers en zoete paprika’s

Koh Thai rijstvellen

Shakshuka Mix

Onze geurige mix van komijn, kwarwij, knoflook, zoet paprikapoeder en milde Aleppopeper