4 personen, 60 minuten
Baharat Balletjes
Dit is ook weer een beroemde Libanees-Armeense mezzeklassieker. Laat de balletjes op laag vuur in de saus gaar pruttelen zodat ze niet te droog worden
Ingrediënten
4 personen
Bereidingswijze
Stap 1: Pel de uien en knoflook en rasp ze fijn. Meng het gehakt met de uien, knoflook, 2 eetlepels baharat en naar smaak wat peper en zout. Draai er met natte handen balletjes van.
Stap 2: Verwarm op matig vuur de olie in een pan en voeg daar de rest van de baharat en de zure-kersenjam aan toe. Breng zachtjes aan de kook. Voeg naar smaak wat peper, zout en eventueel wat citroensap toe.
Stap 3: Leg de balletjes in de saus en laat ze op laag vuur met het deksel op de pan in circa 20 minuten gaar worden. Voeg eventueel een scheutje heet water toe, mocht de saus te dik worden.
Stap 4: Meng de yoghurt met de sumak.
Ook lekker met
Couscous salade met granaatappelpitjes
NAAR RECEPT
Geroosterde aubergine, paprika met tomaat
NAAR RECEPT