5 personen, 45 minuten
Belboula gerstcouscous vegetarisch
Belboula gerstcouscous met courgette, pastinaak, courgette, kohlrabi en zoete kaneeluien met ras el hanout.
Ingrediënten
5 personen
Bereidingswijze
Stap 1: Snijd de uien in halve ringen. Verhit wat olijfolie en bak de uien met de kaneel, ras el hanout, rozijnen en zout 10-15 min. op laag vuur.
Stap 2: Snijd de pastinaak, courgette, pompoen, kohlrabi in grove gelijke stukken. Stamp het venkelzaad fijn met de saffraan en wat grof zout.
Stap 3: Doe de groente met genoeg water en het venkelzaadsaffraanzout in het onderste deel van een couscouspan (of pan met een zeef of stoommandje). Breng aan de kook.
Stap 4: Doe de couscous in een schaal, voeg een scheutje olijfolie en wat zout toe*. Voeg 300 ml koud water toe. Meng goed met een garde. Schep de couscous in het bovenste gedeelte (in de zeef of stoommandje) en stoom de couscous 10-12 min.
Stap 5: Roer de korrels goed los met een garde. Meng olijfolie, notenolie of boter erdoor.
Stap 6: Laat ondertussen de bouillon nog even zachtjes doorkoken en breng op smaak met zout.
Stap 7: Schep de groente op de couscous, en verdeel het uienmengsel erover. Geef de rest van de bouillon er los bij. Je kunt ook de traditionele stoommethode gebruiken: (± 30 min.) Breng ruim water aan de kook in het onderste deel van een couscouspan (of pan met een zeef of stoommandje). Besprenkel 350 g couscous met 150 ml warm water, wat zout, 1 el (olijf)olie. Roer met een garde de korreltjes los. Schep de couscous in het bovenste gedeelte en stoom de couscous 10 min. Schep de couscous in een schaal, besprenkel weer met 50 ml water, roer de korrels los met garde. Schep terug in het bovenste gedeelte en stoom de couscous 20 min. Doe in een schaal, roer goed los met de garde. Meng zout, olijfolie of notenolie, of boter erdoor. Eet smakelijk, bismilla!
Ook lekker met
Libanese bloemkool
NAAR RECEPT
Geplette aardappel met Aleppo peper en citroen
NAAR RECEPT