Selecteer een pagina

10 personen, 120 minuten

Bittere chocoladetaart met rozenspijs

Een weergaloze taart die de show steelt! Ook voor Fitr feest. Heftig lekker met rozenwater en rozenblaadjes!

 

Ingrediënten

10 personen

Volle melk
240 ml
Cacaopoeder
120 g
Pure chocolade
115 g
Crème fraiche
180ml
Zelfrijzend bakmeel
240 g
Bakpoeder
1 tl
Baksoda
1 tl
Zoutflakes
1 tl
Suiker
400 g
Boter
225 g
Grote eieren
3 stk
Pure chocolade
150 g
Zoutflakes
1/2 tl
Suiker
100 g

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet twee springvormen in en bestrooi met wat bloem. Bedek de bodem van elke vorm met een passend rondje bakpapier. Verwarm de melk.

Stap 2: Doe het cacaopoeder met de (in kleine stukjes gebroken) chocolade in kom, schenk de hete melk erop, roer goed door totdat alle klontjes verdwenen zijn, roer er dan de crème fraîche door. Laat staan.

Stap 3: Meng in een andere kom het bakmeel met het bakpoeder, baksoda en zout.

Stap 4: Klop met een handmixer in weer een andere kom de suiker met de boter romig en lichtgeel. Voeg een voor een de eieren toe en klop goed door. Voeg om en om in drie delen het bakmeelmengsel en in twee delen het chocolademengsel toe aan de boter-eimix. Begin en eindig met het bakmeelmengsel.

Stap 5: Verdeel het beslag over de twee bakvormen. Bak de taarten in de oven in circa 35 minuten gaar en laat ze circa 10 minuten in de vorm afkoelen. Haal ze uit de vorm, verwijder voorzichtig het bakpapier en laat ze op een taartrooster volledig afkoelen. Keer de taarten om. Snijd eventueel met een groot mes ongelijk heden weg totdat de snijvlakken glad zijn. 

Stap 6: Breek boven een kom de chocolade in stukjes en voeg wat zout toe. Verwarm de suiker met de room en naar smaak wat druppels of een scheutje rozenwater totdat de suiker is opgelost. Schenk de room op de chocolade in de kom en roer totdat er een gladde saus is ontstaan. Laat afgedekt op kamertemperatuur staan.

Stap 7: Vijzel een handje rozenblaadjes fijn met wat suiker tot een mooi roze suiker. Maal de amandelen met de rest van de suiker, en een paar druppels of een scheutje rozenwater in een keukenmachine tot een fijne spijs. Voeg eventueel een scheutje amandel- of zonnebloemolie toe als de spijs te droog is. 

Stap 8: Meng de rozensuiker erdoor en vorm een ronde plak van dezelfde grootte als de cake. Leg een taart op een taartschaal, leg de plak rozenspijs er mooi op, bedek met de volgende taart. Verdeel het chocoladeglazuur over de taart. Laat het opstijven. Bestrooi eventueel met wat rozenblaadjes.

Gerelateerde producten

Koh Thai rijstvellen

Barberries

EXPLORE

Koh Thai rijstvellen

Baharat

EXPLORE