4 personen, 45 minuten
Lamsspiesjes met kurkuma
Verse kurkuma is het toverwoord. Dit soort spiesen vinden wij ideaal want je kunt al het werk van tevoren doen. Alleen het grillen doe je op het laatste moment. De smaak van deze marinade is explosief!
Ingrediënten
4 personen
Bereidingswijze
Stap 1: Snijd het vlees in mooie gelijke blokken.
Stap 2: Stamp in een vijzel de kardemompeulen met de kurkumaplakjes, kurkumapoeder en knoflook en wat zout tot een dikke pasta. Flink vijzelen, want dit duurt wel even. En doe een schort voor. Kurkuma is net inkt, weten wij.
Stap 3: Wrijf het kardemommengsel goed door het vlees en laat het vlees 30 minuten tot een paar uur marineren.
Stap 4: Halveer de sjalotten en snijd de citroenen in stukken.
Stap 5: Rijg het vlees om en om met de citroenen en sjalotten aan lange kebabspiesen en gril ze op de bbq, een hete plaat of onder de hete grill in je oven goudbruin en rosé tot gaar, al naar gelang je smaak.
Ook lekker met
Belboula
NAAR RECEPT
Bietentahinadip
NAAR RECEPT
Couscous salade met granaatappelpitjes
NAAR RECEPT