Selecteer een pagina

4 personen, 45 minuten

Lamsspiesjes met kurkuma

Verse kurkuma is het toverwoord. Dit soort spiesen vinden ⁠wij ideaal want je kunt al het werk van tevoren doen. Alleen het grillen doe je op het laatste moment. De smaak van deze marinade is explosief! ⁠

Ingrediënten

4 personen

Biologische citroenen⁠
3-4 stk
Sjalotten⁠
6 stk
Knoflook⁠
3 flinke tenen
SOUQ⁠ kurkumapoeder
2 el
Verse kurkuma in plakjes⁠
1 stk
Kardemompeulen⁠
1/2 el
Lamsbout of schouder zonder bot
500 g

Bereidingswijze

Stap 1: Snijd het vlees in mooie gelijke blokken. ⁠

Stap 2: Stamp in een vijzel de kardemompeulen met de kurkumaplakjes, kurkumapoeder en knoflook en wat zout tot een dikke pasta. Flink vijzelen, want dit duurt wel even. En doe een schort voor. Kurkuma is net inkt, weten wij. ⁠

Stap 3: Wrijf het kardemommengsel goed door het vlees en ⁠laat het vlees 30 minuten tot een paar uur marineren. ⁠

Stap 4: Halveer de sjalotten en snijd de citroenen in stukken. ⁠
Stap 5: Rijg het vlees om en om met de citroenen en sjalotten aan lange kebabspiesen en gril ze op de bbq, een hete plaat of onder de hete grill in je oven goudbruin en rosé tot gaar, al naar gelang je smaak.⁠

Ook lekker met

Koh Thai rijstvellen

Belboula

NAAR RECEPT

Koh Thai rijstvellen

Bietentahinadip

NAAR RECEPT

Gerelateerde producten